Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi

Belgegeçer : 0348.8145509
WEB https://kilismzfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : ADRES Hasan Kamil Demirbaş Mah. Ahmet Bey Sok. No 80/A Merkez/Kilis
VİZYON : *Fen ve Matematik alanlarındaki yetenekleri ve yüksek zeka düzeyleri olan öğrencileri en üst performansla yetiştirmek, *Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, *Çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun sistemli çalışma yöntemlerini öğrenen, *Öğrendiği yöntemlerle sürekli olarak gelişen ve yenileşen, *Maddi ve manevi bakımdan donatılmış, *Yeni teknolojiler kullanan, *Bunlarla bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, *Dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren, *Yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli,çağdaş, demokratik ve laik, bireyler yetiştirmek,
MİSYON : Biz, *Kişiler arası farkları önemseyip, anlayarak; demokratik ve empatik olmayı beceren, *Kendi düşünce ve algılamalarının sınırlarını bilerek, sağlıklı bir toplum ve bu toplum içinde grup dinamiğini oluşturacak dinamik bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda *Pozitif düşünen, düşüncelerini söyleme iradesi gösterebilen bireyler, *Gerçekçi, anlamlı ve sağlıklı ilişkiler kurabilen, *Olayları sorgulayan ve akılcı düşünebilen, *Etik davranan ve bunun kaygısını taşıyan, *Bilimin sonuçlarını ve edindikleri bilgi, becerileri yerinde ve doğru kullanarak kısaca sorumlu davranarak kişisel ve toplumsal sorumluluklarından kaçmayan, *Benlik saygısı yüksek ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedef edinen, Öğrenciler yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR : *2011/2012 eğitim öğretim yılındaN 2019-2020 eğitim yılına kadar okulumuz Sağlık Bakanlığından Beyaz Bayrak almıştır. *İlimiz MF puanında 2010 yılında Türkiye üçüncüsü, 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye Birincisi olmuştur. Fen bilimlerinde ilimizin lokomotifi olan okulumuz öncü okuldur. *Birinci mezuniyet yılında 7 Tıp, 3 Eczacılık, 2 Diş Hekimliği, 22 Mühendislik ve Mimarlık, 7 Eğitim Fakültelerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*İkinci mezuniyet yılında 20 Tıp, 1 Eczacılık, 4 Diş Hekimliği,3 Fizyoterapi 9 Mühendislik ve Mimarlık, 3 Hukuk Fakültelerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Üçüncü mezuniyet yılında 17 Tıp, 1 Eczacılık, 4 Diş Hekimliği, 2 Fizyoterapi, 4 Mühendislik ve Mimarlık, 2 Hukuk Fakültesi ve 1 Polis Akademisine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Dördüncü mezuniyet yılında 11 Tıp, 5 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 3 Fizyoterapi, 8 Mühendislik ve Mimarlık, 3 Hukuk Fakültesi,1 Kamu Yönetimi ve 1 psikolojiye öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Beşinci mezuniyet yılında 15 Tıp, 4 Eczacılık, 7 Diş Hekimliği, 3 Fizyoterapi, 9 Mühendislik ve Mimarlık, 2 Hukuk Fakültelerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Altıncı mezuniyet yılında 20 Tıp, 1 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 6 Fizyoterapi ve Ergoterapi, 1 Beslenme ve Diyetetik bölümlerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Yedinci mezuniyet yılında 23 Tıp, 2 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 1 Fizyoterapi, 10 Mühendislik ve Mimarlık, 8 Hukuk Fakültesi,1 Uluslararası ilişkiler,1 Odyoloji ve 4 Diğer Fakültelere öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Sekizinci mezuniyet yılında 18 Tıp, 4 Diş Hekimliği,4 Mühendislik ve Mimarlık, 5 Hukuk Fakültesine öğrencilerimiz yerleşmiştir.Dokuzuncu dönem 24 tıp, 5 Diş hekimliği,2eczacılık,12 Mühendislik 4hukuk,,2 Diğer Fakülteler.Onuncu dönem 22Tıp,7 Diş hekimliği,2 Eczacılık 2Hukuk,10 Mühendislik ve 7 diğer fakülteler.Onbirinci dönem 21 Tıp,4 Diş hekimliği,6 eczacılık,10 mühendislik,2 hukuk,10 diğer fakülteler.Onikinci dönem 16 Tıp,5 Diş hekimliği,1 Eczacılık ve 3 diğer fakülteler olmak üzere 12 dönem sonucu 574 öğrenci mezun edilmiş olup,bu öğrencilerimizden 519 öğrenci üniversiteye yerleşmiş,55 öğrencimiz istedikleri bölümler olmadığı için tercih yapmamışlardır.Bu istatistlik sonucunda okulumuzun OSYM başarı oranı %90,41´dir.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler : Başlama=08:20 Bitiş =15:50
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : I.Yabancı Dil: İngilizce II.Yabancı Dil:Almanca
Isınma : Okul binamız ve Pansiyonumuz Doğal gazla ısınmaktadır.
Servis : Gündüzlü Öğrenciler Özel Servislerle gelmekte
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : Kilis Merkez Hasan Kamil Demirbaş Mah.Ahmetbey Sok No:74
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezi
Kontenjan Bilgileri : 120 (Her yıl 4 Şube alınmaktadır.)
Sportif Etkinlikler : il içi ve iller arası turnuvalara katılmaktayız. 2021-2022 Kilis İli Erkekler Basketbol Birinciliği 2021-2022 Kilis İli Kızlar Basketbol Birinciliği 2021-2022 Kilis Santranç Birinciliği
Bilimsel Etkinlikler : Bilim fuarlarınn yanısıra,Orta öğretim genel müdürlüğünün organize ettiği Fen liseleri ulusal bilim fuarlarına katılmaktayız.
Proje Çalışmaları :