KİLİS / MERKEZ - Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi

Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi

Hasan Kamil Demirbaş Mah. Ahmet Karabey Sok. No74 MERKEZ / KİLİS
Vizyon
*Fen ve Matematik alanlarındaki yetenekleri ve yüksek zeka düzeyleri olan öğrencileri en üst performansla yetiştirmek, *Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, *Çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun sistemli çalışma yöntemlerini öğrenen, *Öğrendiği yöntemlerle sürekli olarak gelişen ve yenileşen, *Maddi ve manevi bakımdan donatılmış, *Yeni teknolojiler kullanan, *Bunlarla bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, *Dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren, *Yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli,çağdaş, demokratik ve laik, bireyler yetiştirmek,
Misyon
Biz, *Kişiler arası farkları önemseyip, anlayarak; demokratik ve empatik olmayı beceren, *Kendi düşünce ve algılamalarının sınırlarını bilerek, sağlıklı bir toplum ve bu toplum içinde grup dinamiğini oluşturacak dinamik bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda *Pozitif düşünen, düşüncelerini söyleme iradesi gösterebilen bireyler, *Gerçekçi, anlamlı ve sağlıklı ilişkiler kurabilen, *Olayları sorgulayan ve akılcı düşünebilen, *Etik davranan ve bunun kaygısını taşıyan, *Bilimin sonuçlarını ve edindikleri bilgi, becerileri yerinde ve doğru kullanarak kısaca sorumlu davranarak kişisel ve toplumsal sorumluluklarından kaçmayan, *Benlik saygısı yüksek ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedef edinen, Öğrenciler yetiştirmek için varız.
Başarılar
*2011/2012 ve 2012/2013 eğitim öğretim yılında okulumuz Sağlık Bakanlığından Beyaz Bayrak almıştır. *İlimiz MF puanında 2010 yılında Türkiye üçüncüsü, 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye Birincisi olmuştur. Fen bilimlerinde ilimizin lokomotifi olan okulumuz öncü okuldur. *Birinci mezuniyet yılında 7 Tıp, 3 Eczacılık, 2 Diş Hekimliği, 22 Mühendislik ve Mimarlık, 7 Eğitim Fakültelerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*İkinci mezuniyet yılında 20 Tıp, 1 Eczacılık, 4 Diş Hekimliği,3 Fizyoterapi 9 Mühendislik ve Mimarlık, 3 Hukuk Fakültelerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Üçüncü mezuniyet yılında 17 Tıp, 1 Eczacılık, 4 Diş Hekimliği, 2 Fizyoterapi, 4 Mühendislik ve Mimarlık, 2 Hukuk Fakültesi ve 1 Polis Akademisine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Dördüncü mezuniyet yılında 11 Tıp, 5 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 3 Fizyoterapi, 8 Mühendislik ve Mimarlık, 3 Hukuk Fakültesi,1 Kamu Yönetimi ve 1 psikolojiye öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Beşinci mezuniyet yılında 15 Tıp, 4 Eczacılık, 7 Diş Hekimliği, 3 Fizyoterapi, 9 Mühendislik ve Mimarlık, 2 Hukuk Fakültelerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Altıncı mezuniyet yılında 20 Tıp, 1 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 6 Fizyoterapi ve Ergoterapi, 1 Beslenme ve Diyetetik bölümlerine öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Yedinci mezuniyet yılında 23 Tıp, 2 Eczacılık, 5 Diş Hekimliği, 1 Fizyoterapi, 10 Mühendislik ve Mimarlık, 8 Hukuk Fakültesi,1 Uluslararası ilişkiler,1 Odyoloji ve 4 Diğer Fakültelere öğrencilerimiz yerleşmiştir.*Sekizinci mezuniyet yılında 18 Tıp, 4 Diş Hekimliği,4 Mühendislik ve Mimarlık, 5 Hukuk Fakültesine öğrencilerimiz yerleşmiştir. 8 Mezuniyet yılı sonunda toplam 334 öğrenci mezun verip, 304 öğrencimiz üniversiteye yerleştirmiştir. Bu da yüzde 91,5 başarı demektir.
Öğretim Şekli :Tam gün
Başlama=08:30 Bitiş =16:10
Kömürlü Kaloriferli
ADSL (1 Mbit)
I.Yabancı Dil: İngilizce II.Yabancı Dil:Arapça
Pansiyon Bilgileri
Okul Bahçesi içerisinde Kız Erkek Pansiyonumuz vardır. Kız Öğrenci Sayısı:93 Erkek Öğrenci Sayısı:67
0 - yok
Gündüzlü Öğrenciler Özel Servislerle gelmekte
Kilis Merkez Hasan Kamil Demirbaş Mah.Ahmetbey Sok No:74
İl Merkezi
90 (Her yıl 3 Şube alınmaktadır.)